Bodemisolatie voor Shabanou

Bodemisolatie is voor sommige huizen de enige mogelijkheid om de kruipruimte te isoleren, dit omdat er voor vloerisolatie geen ruimte is. Vloerisolatie is namelijk installeerbaar vanaf een +/- 50 centimeter ruimte tussen de vloer en de bodem van de kruipruimte.

Bij bodemisolatie is deze ruimte niet zo noodzakelijk en dit komt eigenlijk omdat bodemisolatie door een lange slag in de ruimte gespoten kan worden. Bij bodemisolatie is het ook mogelijk, als er gekozen wordt voor een blaasbaar product, de isolatie aan te brengen via een gat/ opening in de gevel.

Bodemisolatie is voor het verhogen voor het comfort in de woning een iets minder geschikte oplossing, maar voor de gezondheid van de kruipruimte wel zeer positief. Door de isolatie krijgen schimmels en vocht minder kans. En dit resulteert in een betere situatie in de kruipruimte en dus in de woning.

De schimmels en het aanwezige vocht kunnen namelijk de woning in trekken via de vloer of de muren. Omdat het omhoog getrokken vocht in de woning ook voor schimmels kan zorgen, en deze zeer ongezond zijn voor onze eigen gezondheid, is het noodzakelijk dit probleem voor te zijn.

Het is raadzaam om eens een kijkje te nemen in de kruipruimte om te kijken hoe de situatie ervoor staat. Staat er veel water? Is het erg vochtig ? of ziet u op verschillende plekken schimmel ? Dan is het raadzaam, om erger te voorkomen, een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen welk ervoor kan zorgen dat de problemen worden opgelost.

Houdt er rekening mee dat er verschillende producten op de markt zijn en deze allemaal een andere werking hebben. Vraag aan de adviseur welk product het beste past bij uw probleem zodat niet alleen u snel van de problemen af bent maar ook er zeker van kan zijn dat de klus goed is uitgevoerd!